1000 kilometer van ’t Kasteeltje

De leerlingen van GO! basisschool ’t Kasteeltje in Puurs-Sint-Amands wandelen voor het goede doel. Voor elke ingezamelde euro wandelen de kinderen 1 kilometer.

De actie van GO! basisschool ’t kasteeltje kadert binnen de campagne ‘Schermen voor gelijke kansen’ van de GO! foundation.
GO! ‘t Kasteeltje Puurs | GO! foundation
Tom Cornu, directeur van GO! basisschool ’t Kasteeltje: “We merken in deze coronatijden op, dat er veel kinderen geen toegang hebben tot de digitale wereld.
We willen deze ongelijkheid een beetje trachten weg te werken door extra ICT- middelen aan te kopen.”

Voor elke ingezamelde euro wandelen de leerlingen 1 kilometer. “Dit doen we op ons groot en groen schooldomein”, vertelt Tom Cornu.  “Leren doen we graag online, maar ook in de vrije natuur. We laten de oudere leerlingen het parcours afbakenen en afmeten, zodat ze er ook van leren.”

De actie loopt gedurende het schooljaar 2020-2021.

Tom Cornu: “Zodra de regelgeving het toelaat (corona) zullen wij met alle leerlingen doorheen de gemeente Puurs-Sint-Amands onze kilometers wandelen.

Naast spontane giften was er ook een leerling van de school die door de verkoop van zelfgemaakte armbandjes en koekjes 700 euro aan de actie kon geven.

Wie de actie graag wil sponsoren, kan terecht op de volgende website: GO! ‘t Kasteeltje Puurs | GO! foundation